Merkle Nederland

Merkle Nederland

Branche
Marketing & Communicatie
KvK nummer
24416976
Opgericht
2017
Aantal medewerkers
250
Adres

Merkle Nederland   Google maps
Vasteland 27
3011 BJ Rotterdam
Telefoon: (010) 271 02 00
E‐mail: info@merkle.nl

Website
Social media
Overige informatie
Dentsu Aegis Network (DAN) heeft de Oxyma groep overgenomen. Door de overname, zal Oxyma groep verder gaan als Merkle Nederland. Daarmee markeert deze overname de start van Merkle in Nederland onder de vlag van Dentsu Aegis Network Nederland.

Merkle Nederland

Oxyma Groep is omgedoopt in Merkle Nederland. Merkle Nederland bestaat nu uit vijf gespecialiseerde bureaus: Oxyma, Oogst, Your Social, aFrogleap en OFS. Deze bureaus opereren nog steeds onder hun eigen naam met de toevoeging: ‘a Merkle company’. Merkle Nederland heeft kantoren in Rotterdam (hoofdkantoor), Amsterdam, Breda en Dubai (de MENA regio wordt ook vanuit Nederland bestuurd), in totaal zijn er meer dan 340 professionals werkzaam.
Als onderdeel van het wereldwijd opererende Merkle (hoofdkantoor in Baltimore, Verenigde Staten), zal Merkle Nederland nog beter in staat zijn om diensten en kennisgebieden op het gebied van complexe(re) CRM-, marketingtechnologie-, data-analyse- en klantwaardeprogramma’s te verbeteren.

‘Truth in data. Proof in performance.’

Merkle is een wereldwijd opererend data-driven, technologisch toegerust performance marketing bureau, onderdeel van Dentsu Aegis Netork. Performance marketing focust op meetbare uitkomsten en wordt beoordeeld op campagne resultaten, de waarde van de klantrelatie en de loyaliteit van klanten ten opzichte van de geïnvesteerde marketingbudgetten.

Marketing en advertising zitten midden in een tijdperk van grote veranderingen. Het opbouwen van klantrelaties is alleen mogelijk met mensen die je kent. Merkle Nederland helpt merken om concurrerend te zijn door middel van ‘people-based marketing’: het gebruiken van data achter mensen om hen écht te leren kennen; het creëren van ‘hyper’ gepersonaliseerde ervaringen waar mensen echt iets aan hebben; en vervolgens het uitvoerig en continu meten en optimaliseren van die ervaringen. Daarbij gaat het niet alleen om de respons en de conversie van vandaag, maar ook om het bouwen aan de loyaliteit en de klantwaarde van morgen. Merkle Nederland werkt voor een groot aantal nationale en internationale klanten, waaronder KPN, Air France KLM, Audi, Unilever, Vodafone, Ziggo. Er zijn ook sterke partnerships met softwareleveranciers zoals IBM, Adobe, Salesforce, Google en Selligent. Een belangrijk aandachtspunt zal zijn om het partnership van Merkle met Pega in Nederland uit te breiden.