LUMC IT & DI

LUMC IT & DI

Branche
Hospital & Health Care
KvK nummer
27366422
Opgericht
1996
Aantal medewerkers
7.000
Adres

LUMC, afdeling Informatie Technologie en Digitale Innovatie

Bezoekadres
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Postadres
Postbus 9600
2300 RC Leiden

Tel: (071) 526 91 11
E‐mail: info@lumc.nl

Website
Social media

Grensverleggend beter worden

De wereld verandert:
De bevolking vergrijst, het aantal chronische patiënten neemt toe, de medische kosten stijgen, en er is sprake van een spanningsveld tussen technische mogelijkheden en bedreigingen. De gezondheid van de wereldbevolking is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Het LUMC gelooft dat deze uitdaging vraagt om een duidelijke visie en missie. Interactief samenspel tussen onze kerntaken is hierbij onmisbaar.

Binnen het LUMC worden studenten voorbereid op een leven lang innoveren en leren. Onderzoekers laten zich inspireren en toetsen hun bevindingen direct in de praktijk. Patiënten kunnen erop vertrouwen dat zij volgens de meest actuele stand van de wetenschap geholpen worden. Het LUMC gelooft hierbij in genezen maar ook in voorkomen.

Door bedrijven en organisaties in de regio en daarbuiten te betrekken maakt het LUMC innovaties en nieuwe toepassingen daadwerkelijk mogelijk. Op deze manier wil het LUMC een voortrekkersrol spelen in het ontwikkelen van oplossingen van gezondheidsvraagstukken.