Doorwin

Doorwin

Branche
Bouw; kozijnen, deuren, ramen
Website
Overige informatie

Le Havre 71

5627 SV Eindhoven

Postbus 7179

5605 JD Eindhoven

Telefoon: (040) 291 98 98

Fax: (040) 291 98 99

Twitter:@Doorwin_NL

DOORWIN  IS IN MAART 2015 FAILLIET VERKLAARD

 

Doorwin Groep is Nederlands marktleider op het gebied van productie en verkoop van kozijnen, deuren, ramen. Het bedrijf onderscheidt drie divisies: de Divisie Houten Kozijnen, de Divisie Kunststof Kozijnen en de Divisie Deuren. Hoewel separaat en ieder vanuit hun eigen kracht opererend, weet de markt de Divisies steeds vaker synergetisch te combineren in haar bouwprojecten, van kleinschalig tot zeer groot.

Toonaangevend door totaalconcepten

Doorwin speelt hierop in door haar expertise binnen de divisies proactief te bundelen en opdrachtgevers zo op voorhand van de gecombineerde merkvoordelen te laten profiteren. Op basis van deze bundeling van veel merken en producten binnen één holding is het voordeel daarvan als eerste aan onze veeleisende opdrachtgevers: de toepassing van deuren, ramen en kozijnen binnen één project is op basis van totaalconcepten te realisere

 

Ontstaansgeschiedenis Doorwin Groep

In 1988 werd The Rugby Group eigenaar van verschillende ramen- deuren-, en trappenfabrieken in Nederland. De groep, Rugby’s European Joinery Division, gedijde goed en zorgde voor stabiele omzet- en productiecijfers.

De in de jaren ’90 toenemende vraag naar particuliere huizen en de steeds hogere eisen van de klant, ving de groep op door onder meer aanpassing van de fabrieken, innovaties op productniveau, goed doordachte productconcepten, uitbreiding van de productie en maatregelen ten bate van het milieu. De Nederlandse tak van The Rugby Group groeide uit tot marktleider en sloot de 20e eeuw af met aanzienlijke winstcijfers. Het nieuwe millennium staat voor de groep in het teken van nieuwe kansen en voortzetting van de huidige groeitrend.

Inmiddels is Rugby veranderd in Doorwin BV, een volledig zelfstandig opererende holding. De naamswijziging heeft alles te maken met herpositionering. The Rugby Group in Engeland besloot zich alleen nog maar op haar kernactiviteiten cement en kalk te gaan concentreren. Als gevolg daarvan ging de Nederlandse tak zelfstandig verder onder de naam Doorwin BV.