Credit Europe Bank

Credit Europe Bank

Branche
Banking
KvK nummer
33256675
Opgericht
1994
Aantal medewerkers
1.100
Adres

Credit Europe Bank HQ
Karspeldreef 6A
1101 CJ Amsterdam
Telefoon.: 020 35 76 300

 

Social media

ABOUT CREDIT EUROPE BANK

Credit Europe Bank N.V. (CEB) is a public limited company, established in 1994 in the Netherlands with a Dutch banking license. The bank is headquartered in Amsterdam and has around 1,100 employees in 7 countries. It operates 27 branches, 57 ATMs and around 8,200 point of sale terminals. More than 900,000 retail and corporate customers around the world entrust their financial affairs to CEB.
Its mission is providing financial services that create value for customers and to be the preferred bank in its core markets.

OVER CREDIT EUROPE BANK

Credit Europe Bank N.V. (CEB) is een naamloze vennootschap met een Nederlandse bankvergunning, opgericht in 1994. De bank heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en telt ongeveer 1.100 werknemers in 7 landen. Zij exploiteert 27 kantoren, 57 geldautomaten en ongeveer 8.200 betaalautomaten. Meer dan 900.000 particuliere en zakelijke klanten over de hele wereld vertrouwen hun financiële zaken toe aan CEB.

De missie van CEB is om financiële diensten te verlenen die waarde creëren voor klanten en om de voorkeursbank te zijn in haar kernmarkten. Tot die kernmarkten behoren de markten voor zakelijke vastgoedfinancieringen, voor handelsfinancieringen en voor maritieme financieringen. De verschillende disciplines waarin Credit Europe Bank actief is, kennen dikwijls raakvlakken. Zo liggen de financieringen voor de grondstoffenhandel, voor zeevervoer, voor (plezier)havens en voor de aankoop, renovatie of nieuwbouw van schepen allemaal in elkaars verlengde.

SPECIALISATIES

Echter, veelal zijn de verschillende internationale kantoren van Credit Europe Bank – de bank heeft kantoren in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Malta, Roemenië en Oekraïne – elk in één of meerdere domeinen gespecialiseerd. Bijvoorbeeld, het Roemeense kantoor focust op de bancaire sector voor particulieren en is onder meer een dominante speler in de lokale creditcardmarkt. Het Zwitserse kantoor daarentegen richt zich juist op de corporate klant en in het bijzonder op trade finance, de tak van sport waarin Zwitserland, net als Nederland, in Europa en in de wijdere wereld een centrale rol vervult.

MARITIME FINANCE

Het Maltese kantoor van Credit Europe Bank verleent financieringen aan maritieme partijen en is – vóór en na oplevering van de schepen – nauw betrokken bij alle investeringsbehoeften van deze veeleisende sector, zowel bij nieuwbouw als tweedehands vaartuigen. Daarbij richt het zich voornamelijk op klanten in de regio’s grenzend aan de Middellandse Zee, maar ook in andere maritieme regio’s in Europa, zoals de Oostzee en de Zwarte Zee.

In deze markt gaat Credit Europe Bank uiterst selectief te werk. Klanten zijn gevestigde namen in de branche, die over het algemeen al één of meerdere generaties in de sector actief zijn. Tevens hanteert CEB conservatieve loan-to-value-ratio’s. Bij het vaststellen van die waardes kijkt het bovendien naar de gemiddelde waarde van de afgelopen acht jaar, ter compensatie van de buitengewone gevoeligheid van de markt voor de grillen van de conjunctuur. Door op deze zorgvuldige wijze te opereren, mikt CEB erop om de komende jaren alleen al in deze markt met bijna de helft te groeien.