Blokker Holding B.V.

Blokker Holding B.V.

Aantal medewerkers
26.000
Overige informatie

Blokker Holding B.V.

Hessenbergweg 8

1101 BT Amsterdam-ZO

 

Postbus 22591

1100 DB Amsterdam-ZO

 

Telefoon: (020) 568 35 68

Het Nederlandse familiebedrijf Blokker Holding is een internationaal detailhandels- en groothandelsconcern actief in de sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen & Tuin. Met onze 16 winkelformules in 12 landen, bijna 26.000 medewerkers en 436 franchisevestigingen hebben wij in het boekjaar 2012/13 een jaaromzet van € 2,6 miljard gerealiseerd. Tot ons bedrijf behoren de huishoudwinkelketens Blokker, Marskramer, Novy, Cook&Co, Casa, Xenos, Big Bazar en Budg€t, de speelgoedketens Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys, Tuincentrum Overvecht, Diervoordeel en de woonwinkel Leen Bakker en de groothandels Trend Center en Elektroblok. De belangrijkste markten zijn Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Herkenbare winkelformules: in de winkelstraat en online

Onze winkels zijn een bekend en herkenbaar beeld in vele winkelstraten. Wij werken er hard aan om voor de consument relevant te zijn en te blijven. Dit doen wij door voortdurend te innoveren en te investeren in onze fysieke winkels, webshops & mobile- en e-commerce, personeel en in nieuwe proposities. Zo hebben wij de afgelopen jaren met succes non-food discounters gelanceerd. Ook onze e-business heeft een vlucht genomen. Alleen al het afgelopen boekjaar is onze online omzet met 29% gegroeid. Tegelijkertijd blijven wij onze fysieke winkels vernieuwen omdat de consument er altijd nog behoefte aan heeft een winkel in te lopen.

Al sinds 1896

Blokker Holding is als familiebedrijf niet beursgenoteerd. Wij denken niet in kwartalen maar in een duurzame strategie en winstgevende groei. Wij weten dat onze werknemers het verschil maken. Sommigen doen dat al meer dan 30 jaar binnen ons bedrijf, nieuwere medewerkers brengen weer andere inzichten en ervaringen. Samen zorgen wij ervoor dat Blokker Holding een sterke positie behoudt in de detailhandel. Steeds meer halen wij voordelen uit de samenwerking tussen onze medewerkers en winkelketens. Terwijl het gezicht, assortiment en de unieke formule van onze winkelketens blijft bestaan, werken we op het vlak van administratie, IT, inkoop en logistiek intensiever samen om onze kosten te verlagen en kwaliteit te verhogen. Zo kunnen we de consument en onze groothandelklanten goede producten voor een scherpe prijs blijven bieden.