APC by Schneider Electric

APC by Schneider Electric

Branche
ICT
KvK nummer
34034429
Opgericht
1981
Adres

Schneider Electric the Netherlands
Taurusavenue 133
2132 LS Hoofddorp

Postadres
Postbus 1318
2130 EK Hoofddorp
Telefoon +31 (0)23 5124 124

Website
Social media
De wereld van de e-business draait 24 uur per dag door en downtime wordt er uitgedrukt in dollars. Daarom biedt American Power Conversion bescherming tegen een van de voornaamste oorzaken van gegevensverlies, schade aan hardware en downtime: problemen met de stroomvoorziening

APC werd in 1981 opgericht en is een toonaangevende leverancier van wereldwijde “end-to-end” producten en -diensten op het gebied van spanningsbeveiliging, zowel voor wissel- als voor gelijkstroom, zoals piekonderdrukkers, UPS-systemen (noodstroomvoorzieningen), spanningsregulatieapparatuur, bijbehorende software, ontwerp en installatie van gelijkstroomsystemen, gelijkrichters en stroomvoorzieningen voor gelijkstroom en professionele adviesdiensten op het gebied van Nonstop NetworkingTM. APC staat bekend om zijn Legendary ReliabilityTM en zet de toon als het gaat om kwaliteit, innovatie en ondersteuning voor oplossingen op het gebied van stroomprotectie, van desktopcomputers via computercentra tot complete faciliteiten. De totaaloplossingen van APC zijn zowel voor gebruik thuis als op kantoor ontworpen. Ze verbeteren de beheermogelijkheden, de beschikbaarheid en de prestaties van gevoelige elektronische, netwerk-, communicatie en andere industriële apparatuur in alle soorten en maten. In geval van stroomstoringen biedt een UPS-systeem piekonderdrukking, de mogelijkheid tot het filteren van kabels en onmiddellijke reserveaccustroom ter bescherming van bedrijfskritische toepassingen.

APC onderscheidt zich op diverse manieren van de concurrentie:

  • Wereldwijd enkelvoudige oplossingen – APC biedt wereldwijd toegang tot de meest geschikte oplossingsaanbiedingen binnen de sector;
  • Financiële kracht – APC’s sterke financiële positie maakt het bedrijf een aantrekkelijke partner;
  • Efficiënte productie – APC biedt klanten wereldwijd producten van de hoogste kwaliteit;
  • Innovatieve producten en aanbiedingen – APC ontwerpt oplossingen die speciaal zijn toegesneden op de behoefte van de klant.

INFRASTRUXURE

InfraStruXure van APC is een on-demand architectuur voor netwerkbepalende fysieke infrastructuur (network-critical physical infrastructure, NCPI). InfraStruXure integreert voeding, koeling, rekmontage, beheer en diensten waardoor standaard modulaire componenten worden gecombineerd tot een aangepaste en optimale oplossing. Door deze standaardisering te koppelen aan het APC Design Portal wordt een eenvoudig schaalbare infrastructuur gerealiseerd die onbeperkt kan evolueren op basis van veranderende behoeften en toekomstige groei. Deze benadering zorgt voor grotere beschikbaarheid, meer flexibiliteit en implementatiesnelheid, maar tegelijkertijd voor lagere totale eigendomskosten voor IT-omgevingen – van bedradingskasten tot computerruimtes tot datacentra.

 

DE BEDRIJFSMISSIE VAN APC

De missie van APC is: zorgen voor zeer tevreden klanten door verbetering van de beheersbaarheid, beschikbaarheid en prestaties van informatie- en communicatiesystemen door middel van de snelle ontwikkeling en aanlevering van innovatieve oplossingen voor de echte problemen van klanten.

 

WERELDWIJDE AANWEZIGHEID

Het hoofdkantoor van APC™ is gevestigd in West Kingston, Rhode Island, in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft verkoopkantoren overal ter wereld, fabricagevestigingen in de Verenigde Staten, Ierland, Zwitserland, Denemarken, Filippijnen, China, India en Brazilië, en verzendt zijn producten naar bijna 160 landen. In 200 werd 52% van de omzet van APC™ behaald in Noord- en Zuid-Amerika, 30% in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en 18% in Azië. Met ingang van 31 december 2005 had het bedrijf wereldwijd circa 7.580 fulltime medewerkers in dienst.

 

GESCHIEDENIS VAN APC

Drie technici met ervaring in elektronische stroomvoorziening van het Lincoln Lab van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) richtten in 1981 American Power Conversion op. Toentertijd was hun onderzoek gericht op een stroomvoorziening via zonne-energie. Tijdens de volgende drie jaar verlegde APC de aandacht van beveiligingstoepassingen op zonne-energie naar de eerste UPS, de 750, die in 1984 werd geïntroduceerd. In de behoefte aan kapitaal ter ondersteuning van deze groeiende onderneming werd in juli 1988 voorzien toen APC een beursgenoteerd bedrijf werd. De introductieprijs van het aandeel, aangeduid met de benaming ‘APCC’, was USD 7,50, ofwel USD 0,125 per aandeel na toepassing van een prijscorrectie voor aandeelsplitsingen.

Door de jaren heen heeft APC een wereldwijd end-to-end-productaanbod ontwikkeld dat op vier strategische toepassingsgebieden is gericht: thuis/bedrijf aan huis, bedrijfsnetwerken, internetserviceproviders en datacenters &faciliteiten. De interne productontwikkeling is uitgebreid met strategische acquisities om een toonaangevende productportefeuille te creëren. Wereldwijd is de APC-merknaam synoniem geworden aan kwaliteitsoplossingen voor voedingsback-up en voedingsbeheer.

 

BELANGRIJKE TOEPASSINGSGEBIEDEN

Tegenwoordig richt APC zijn inspanningen op vier belangrijke toepassingsgebieden:

  • Thuis/bedrijf aan huis
  • Bedrijfsnetwerken
  • Internetserviceproviders
  • Datacenters en faciliteiten

Elk van deze gebieden vereist zijn eigen producten, verkoopbeleid en marketingstrategie, maar één thema hebben ze alle gemeenschappelijk: het toenemende belang van een hoge beschikbaarheid. Het bedrijf maakt zich op om wereldwijd het voorkeursmerk te worden in alle vier de genoemde toepassingsgebieden.

 

ERKENNING EN PRIJZEN

In mei 2000 trad het bedrijf toe tot de toonaangevende S&P 500 Index. En dat is niet het enige dat er op wijst dat over de hele wereld de voorkeur uitgaat naar het bedrijf voor oplossingen op het gebied van stroomprotectie en stroombeheer. Het bedrijf is al honderden malen bekroond voor het betrouwbare en innovatieve karakter van haar producten. In 2000 drong APC voor het eerst in haar bestaan door tot de Fortune top 1000. In deze door het blad Fortune opgestelde lijst met de 1000 grootste bedrijven kwam het bedrijf op basis van de inkomsten over 1999 binnen op plaats 929. Bovendien stond APC voor het tweede achtereenvolgende jaar in de Forbes top 500 van meest winstgevende Amerikaanse bedrijven. De winstgevendheid van het bedrijf zorgde voor een stijging van plaats 458 in 1998 naar plaats 413 in 1999. Daarnaast kan het bedrijf bogen op meer dan tien miljoen tevreden gebruikers over de hele wereld.