Auteur: Tjeerd Dorlandt

Succesvol software ontwikkelen met de klant

Hr-dienstverlener Visma | Raet betrekt klanten nauw bij de softwareontwikkeling via een iteratief feedbackproces. Multinationale ontwikkelteams vertalen dit door in functionaliteiten van hoge kwaliteit. Directeur Gerard Schiebroek, Development Manager Kim Stokkers en Product Owner Remco te Ronde leggen het concept uit.

Duurzaamheid zit in ons DNA

”Duurzaamheid zit in ons DNA”. Transdev HR director Minke Jansma is kort en bondig. Haar vervoerbedrijf loopt in Nederland voorop in de transitie naar uitstootvrij. Niet alleen duurzaamheid bij de bussen en taxi’s, maar ook in gebouwen en de bedrijfsvoering. Aansprekend; Transdev wordt gezien als beste vervoerbedrijf.

Met boutiques naar een brighter future

De &samhoud groep bestaat uit drie ‘boutiques’: &samhoud Nederland, &samhoud asia en &ranj. CEO Ingrid Smolders: “Met onze visiegedreven boutiques werken we aan ons gezamenlijke hogere doel, waarin we doorbraken realiseren door mensen te verbinden en te inspireren en zo samen te bouwen aan een brighter future.”

Catering – gezond, duurzaam en spannend

Vermaat Groep is in een paar decennia uitgegroeid tot Nederlands grootste catering- en horecaspecialist; door zich echt te verdiepen in klanten, service op hoog niveau en veel aandacht voor medewerkers. Algemeen directeur Rob Peters kijkt vooral vooruit: de toekomst moet vooral nog gezonder, duurzamer en spannender.

Toekomstvast na digitale transformatie

Technische Unie, groothandel in technische oplossingen voor installatie en industrie, voltooit na vijf jaar haar digitale transformatie. Ingrijpende wijzigingen in organisatie, processen en invoering van nieuwe IT-systemen doen het bedrijf goed; er is nu meer klantfocus, kwaliteit, duurzaamheid en productiviteit.

Flevoland praktijklab voor innovaties

Flevoland heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het beschikt overal over glasvezel, biedt ambtenaren optimaal beveiligd digitaal werken en zet ‘digital twin’-technologie in om de bebouwde ruimte optimaal te ontwikkelen. CIO Rigina Christiaans, algemeen directeur Hans Tijl en gedeputeerde Jop Fackeldey leggen uit.

Digitaler, duurzamer, maatschappelijker

Ruud van Dusschoten neemt op 1 april aanstaande afscheid als country manager ING Nederland. Na goed een kwarteeuw in diverse managementposities bij de bank blikt hij terug en ziet hij een organisatie die digitaler, duurzamer en maatschappelijk bewuster is geworden. Hij kijkt ook vooruit: vooral duurzamer moet nog veel beter.

Digitaal naar duurzaam

Besparen op energieverbruik en daarmee op de kosten is een hot item. Vattenfall helpt zijn klanten daarbij. Nico Kruyswijk en Stieneke Hylkema leggen uit dat iedere klant op basis van zijn digitale verbruiks- en duurzaamheidsprofiel een persoonlijk advies kan krijgen om tot minder energieverbruik te komen.

Duurzaam en flexibel zakelijk reizen

NS wil reizigers een betaalbare, duurzame en flexibele reis bieden van deur tot deur. Klassiek per trein, aangevuld met elektrische auto’s, scooters en fietsen. En het helpt werkgevers daarbij ook nog eens met de administratie. Commercieel directeur Ivo Steffens kleurt het plaatje in.

Vissersdorp wordt economische motor

Urk groeit snel; het eens ingetogen vissersdorp transformeert tot een maritieme hub en locatie van nationaal niveau. De ontwikkeling van haven en bedrijfsterrein Port of Urk, de hechte vereniging van Urker ondernemers én overheidssteun jagen dit verder aan. Nathanaël Middelkoop, Lourens de Boer en Janko Lolkema leggen uit.

Competent, communicatief, topgewaardeerd

De drie kernwaarden competent, communicatief en topgewaardeerd zijn volgens hun klanten typerend voor Lemontree. De IT-dienstverlener haalt al zeven jaar op rij een bijna 100% klanttevredenheidsscore. Dit komt niet zomaar aanwaaien, maar draait om interne kwaliteit en het zorgvuldig kiezen van klanten en medewerkers.

Energie voor groei

Mediabureau STROOM heeft de wind in de zeilen. Pakt prijs na prijs, omdat het behalve voor media ook aandacht voor marketing- en merkcommunicatie heeft, klanten en personeel verwent en proactief de driehoek klant, media- en reclamebureau benadert; garanties voor topcampagnes. Samantha Catsburg en Martijn Jaartsveld leggen uit.