Auteur: Robert van der Broek

Elektrisch vooruit

Dura Vermeer wil snel naar nul CO2-uitstoot op de bouwplaats. Om dit te bereiken wacht het ondernemende familiebedrijf niet af, maar werkt het proactief toe naar een emissievrij materieelpakket vóór 2030.

Kansen benutten

Om de druk op de marges te verlichten, proberen agencies de ‘omzet per fte’ te beïnvloeden. Maar zonder strategie benutten ze niet hun volledige potentieel, weet software scale-up Simplicate.

Wendbaar blijven

SQLI helpt organisaties digitaal wendbaar te blijven in onzekere tijden. Om met succes te navigeren zou elk bedrijf een plan moeten hebben waarbinnen heel gericht digitale keuzes zijn gemaakt.

Levenslessen op het basketbalveld

GX Software ondersteunt organisaties met digital services en software. 3X3 Unites helpt jongeren op weg door middel van sport. Ze vonden elkaar in een gemeenschappelijk doel: een speelveld creëren voor grensverleggende ambities. Nu werken ze samen aan een succesvolle community.

Schaalbare content

Conversie van webshops wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de productinformatie. Product Information Management (PIM) is daarvoor het vliegwiel, weten de experts van ConnectingTheDots.

Schaalbare continuïteit

De digitale transformatie vraagt nogal wat van organisaties. Altijd en overal werken is ondertussen een vereiste. Previder ondersteunt dit vanuit zijn eigen datacenters en met 350 IT-specialisten.

Onderweg naar universele betaaltechnologie

Mastercard ziet in de groeiende verstedelijking kansen om bij te dragen aan mobiliteit en duurzaamheid. Om iedereen snel op weg te helpen zijn namelijk universele betalingsoplossingen nodig, van het inchecken bij het ov tot het elektrisch opladen van je auto.

De droom van Overijssel

Provincie Overijssel werkt binnen een grootschalige digitale transformatie aan samenwerken en informatie laten stromen. Gedroomd wordt van een digitaal ecosysteem waarin informatie vrijelijk kan stromen, zowel binnen als buiten de organisatie.

Samen sterk in ondernemend Veenendaal

Veenendaal speelt zich in de kijker met een gunstig ondernemersklimaat. De gemeente helpt het mkb en de regio Foodvalley bij gezamenlijke vraagstukken, zoals de energietransitie, cybercrime en veiligheid. “Wie zijn zaken op orde heeft, is een goede gesprekspartner.”

Duurzaam advies op menselijke maat

Organisatieadviesbureaus staan midden in de samenleving. Zij kunnen als geen ander sociale en maatschappelijke impact maken. Bij SeederDeBoer is de mens de maat der dingen. Dat maakt strategische adviezen en verandertrajecten tot betrokken transities waar iedereen beter van wordt.

Workflows ontsluiten

Waar mensen werken, is dormakaba vaak de poortwachter: de specialist in deur- en toegangssystemen levert de hardware én software voor een veilige, betrouwbare en efficiënte werkomgeving.

Of je nu op kantoor bent, in het ziekenhuis of in een hotel: de kans is groot dat je in aanraking komt met dormakaba. Overal ter wereld installeert dormakaba deurbeslag, sloten, schuifdeuren, sluizen, tourniquets en andere hardware. Chris van den Luitgaarden, managing director: “Om duurzaam bij te dragen aan operationele processen, veiligheid en kostenefficiency moeten verkeersstromen overzichtelijk en beheersbaar zijn. Daar zorgen wij voor, met een vriendelijke en veilige entree.”

De markt vraagt om maatwerk, mede door de digitalisering en de regels voor hygiëne, veiligheid en gezondheid. Daarom heeft dormakaba zijn knowhow vergroot. Vorig jaar is Atimo Personeelstechniek overgenomen, dat workforce management software ontwikkelt. “Je kunt je voorstellen dat nauwkeurige urenregistratie van groot belang is bij het inlenen van personeel, zoals dat bij veel bedrijven gebeurt”, aldus Van den Luitgaarden.

“Er is een grote behoefte aan betrouwbare managementinformatie over de arbeidstijd en de daarmee samenhangende kosten. Bovendien willen organisaties die geregistreerde tijd kunnen uitsplitsen en deze input ook gebruiken voor andere toepassingen, zoals de salarisverwerking, financiële boekhouding en project- of orderadministratie. Het urenmanagement sluit weer goed aan bij onze toegangscontrole. Toegang, tijd en planning kun je niet los van elkaar zien. Wij zijn er trots op dat dit de pijlers zijn van ons productportfolio. De klant hoeft nog maar op één dienstverlener te vertrouwen.”

Advies om de supply chain te verbeteren

Spanning in de supply chain. Tekorten en hoge kosten testen de veerkracht van de industrie. Argon & Co helpt het grootbedrijf transformeren. Met fundamentele kennis van supply chains en een deskundig advies. Dat advies is gericht op strategie, optimalisatie en implementatie.