Auteur: Olaf Boschman

De beste plek om te bankieren

ABN AMRO MeesPierson wil klanten vooruithelpen, privé én zakelijk, vertellen Ralph Hendriks en Simone Jansen. De bank heeft de expertise om voor elk financieel vraagstuk, hoe ingewikkeld ook, een oplossing te vinden. Dit gebeurt altijd met oog voor de menselijke kant en de emotionele vragen die deze keuzes oproepen.

Mensgerichte AI

Dicht bij het hart van Europa werken ruim vijfenvijftig bedrijven en vijf kennisinstellingen nauw samen aan mensgerichte kunstmatige intelligentie, data-science, smart services en digitalisering.

Vooroplopen met digitale dienstverlening

Al jaren achtereen krijgt ING Nederland erkenning voor zijn rol als voorloper in digitale dienstverlening, wat medewerkers trots maakt. De bank gaat door op de ingeslagen weg. Doelen voor de komende jaren zijn daarnaast verder vergroten van de klanttevredenheid en actief bijdragen aan verduurzamen van de samenleving.

Betere prestaties met data intelligence

Als grootste data-intelligencespecialist van Nederland verbetert Conclusion Intelligence daadwerkelijk bedrijfsprestaties. Met visie en strategie van de klant als vertrekpunt implementeert Conclusion Intelligence slimme datatoepassingen die besluitvorming versimpelen, processen optimaliseren en innovatie stimuleren.

Wereldwijd betalen, veilig en vertrouwd

Een nieuwe betaalpas voor bankrekeningen die wereldwijd bruikbaar is, online en bij meer dan 100 miljoen acceptatiepunten, die aankoopbescherming biedt en online betalen met één klik. Met deze veilige en snelle innovaties zet Mastercard nieuwe standaarden voor betaalgemak.

Innoveren voor een duurzame toekomst

Sinds 1948 ontwikkelt Nederlands familiebedrijf Lely slimme oplossingen die het leven van melkveehouders veraangenamen. Innovaties voor de boerderij van de toekomst combineren lagere milieu-impact met verbeterd dierenwelzijn en een toekomstbestendig verdienmodel voor de boer.

Werk mee aan gastvrije, mooie avond uit

Als een van de grotere werkgevers in de gastvrijheidssector biedt Holland Casino een breed scala aan functies én aan doorgroeimogelijkheden, vertelt Maud Provily. Er is volop ruimte voor gastvrije nieuwe collega’s, waarbij houding en leervermogen zwaarder tellen dan ervaring.

Vertrouwde partner voor verduurzaming

Kyden helpt organisaties die hun businessdoelstellingen willen realiseren in harmonie met de belangen van mens en natuur, van strategie tot uitvoering, vertellen Roy Klaassen en Stefanie van de Griendt. Hun missie: het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving.

Getraind voor effectief leiderschap

Als een van de meest ervaren en beste trainingsbureaus voor soft skills weet Boertien Vergouwen Overduin bij uitstek met welke trainingen professionals hun kwaliteiten optimaal leren benutten. Romy Nieuwenhuizen vertelt over de training die vrouwelijke leiders in hun kracht zet.

Koersvaste koploper in private banking

Behoefte aan meer differentiatie in vermogen, groeiende vraag naar advies en toenemende belangstelling voor maatschappelijk en sociaal rendement. Het zijn trends waarop ABN AMRO MeesPierson als toonaangevende en leidende private bank inspeelt, met de ambitie om elke dag beter te worden.

Energie van de beste klantbeleving

Positieve klantbeleving is voor Vattenfall ontzettend belangrijk en CX-experts Bram Drewes en Linda Zwijsen zijn trots dat de energieleverancier hiervoor meerdere prijzen heeft gewonnen. Zij vertellen over de transformatie die Vattenfall heeft doorgemaakt en over de doordachte strategie voor de optimale klantbeleving.

Koploper in de energietransitie

Remeha zet zich in voor betere leefomgevingen – in huis, buitenshuis en in de maatschappij. Voor het slagen van deze belofte investeert Remeha in innovatie en educatie, vertellen Arthur van Schayk en Beatrijs van de Ven. “We doen waar we in geloven en maken waar wat we beloven.”