Auteur: Nico Dikstaal

‘Er is niet zoiets als één soort IT’

Impact maken bij klanten, daar draait alles om bij Anderson MacGyver. Oftewel: niet-gerealiseerde businesswaarde ontginnen uit data en technologie. En dat gebeurt vooral bij de bedrijfsprocessen die er echt toe doen. “We nemen ons vak bloedserieus en dat zien onze klanten ook.”

Verduurzaming en energietransitie

Bedrijven die tijdelijk gespecialiseerde, hoogopgeleide technici zoeken voor grote, innovatieve projecten, komen onvermijdelijk terecht bij The Specialist Group (TSG). De voornaamste pijlers van TSG zijn STAR (ervaren technisch specialisten), Or-Quest (ingenieurs in het noorden van Nederland) en Sentijn (talentvolle ingenieurs).

TSG heeft 2500 specialisten in dienst, onder wie ook zzp’ers. En dat in alle sectoren waar de energietransitie gestalte krijgt, van bouw- en infra tot petrochemie en hernieuwbare energie. Grote klanten zijn onder meer TenneT, Gasunie, BP en Stedin.

“STAR is marktleider in Nederland en België en hard op weg dat ook in Duitsland te worden”, zegt CEO Sil Hoeve. “Door onszelf voortdurend af te vragen wat beter kan, willen we een betrouwbare partner zijn voor klanten en een betrouwbare werkgever voor onze mensen – zij zijn cruciaal voor de verduurzaming.”

“De extreme krapte op de arbeidsmarkt is voelbaar, zeker in techniek, en helemaal rond verduurzaming en energietransitie, de thema’s van deze tijd”, zegt Hoeve. ‘Maar we doen er alles aan om specialisten te werven, te selecteren en op te leiden om zo onze klanten te kunnen blijven helpen.”

TSG leidt zelf mensen op, laat hen ervaring opdoen bij klanten en schoolt daarnaast zij-instromers en buitenlandse ingenieurs bij. Hoeve: “Deze generatie heeft de sleutel van de energietransitie in handen. En bij ons krijgen ze de kans zich voortdurend te verbeteren en ervaring op te doen bij de meest uitdagende projecten.”

“We moeten nog zichtbaarder worden. Onze kracht zit in marktkennis, volume en langjarige relaties. Het is mijn doel dat klanten ons zien als een Volvo; betrouwbaar, veilig en kwalitatief, terwijl er een Lamborghinimotor onder de motorkap zit.”

www.thespecialistgroup.com

Harlingen gaat voor goud

Een zeehaven, ruimte voor bedrijven en mensen, en een bevolking van innovatieve doorzetters die rechtdoorzee zijn. Dat is ‘het goud van Noordwest-Friesland’. En dat moet maar eens ontgonnen worden, vindt wethouder Paul Schoute van Economische Zaken.

De nieuwe advocaten

JPR Advocaten is een ondernemend kantoor met een geheel eigen kijk op de advocatuur. De menselijke maat, betrokkenheid en transparantie staan voorop. “Gedegen vakkennis mag je van alle advocaten verwachten, maar wij vinden dat professionaliteit niet afstandelijk hoeft te zijn.”

‘Cameratoezicht wordt steeds slimmer’

Vierhonderdduizend meldingen per dag verwerkt de alarm- en servicecentrale van de NVD Beveiligingsgroep, de oudste particuliere beveiligingsorganisatie van Nederland. Slimme software beoordeelt de urgentie en of er actie nodig is. “Het is het kloppend hart van onze organisatie.”

‘Zie ons als de consigliere van onze klant’

Abovo Maxlead is met 230 medewerkers het grootste onafhankelijke marketing- en mediabureau van Nederland. Specialiteit: omnichannel marketing. “Veel bedrijven worstelen met het vervlechten van marketing, media en verkoopkanalen, en missen zo veel data over klanten en conversie.”

‘Dit is de toekomst, maar wij doen het al’

Fietskoeriers.nl is een landelijke pakketdienst met ruim achthonderd bezorgers die fietsend heel Nederland bestrijken. De missie: een groenere en socialere bezorging. Van Groningen tot Eindhoven en van Den Haag tot Enschede. En ‘next day delivery’: ook bij volumes als die van Zara en H&M.