Auteur: Marco Mulders

Familiebedrijven vormen stille kracht

PwC is al jaren een vertrouwde partner van veel familiebedrijven. Het accountants- en advieskantoor helpt hen in de volle breedte om toekomstbestendig te ondernemen. “Uit ons onderzoek blijkt dat familiebedrijven een stabiele factor in de Nederlandse economie zijn.”

Meer dan een supermarkt

Hoe belangrijk resultaat ook is: bij Jumbo staan mensen altijd centraal. Ook de komende jaren wil het familiebedrijf op een duurzame manier betaalbare boodschappen combineren met maatschappelijke impact. “Onze supermarkten zijn een ontmoetingsplek die mensen met elkaar verbindt.”

Create.Accelerate.Disrupt.

Adwise is een full service digital agency in hart en ziel. Het helpt bedrijven om een beslissende voorsprong te nemen en de markt te veranderen. “We zijn er voor grote én kleine klanten met ambities.”

Passie voor techniek

Exonet is een managed hostingprovider voor bedrijfskritische websites en applicaties. Als een van de weinige in zijn branche is het techbedrijf onafhankelijk gebleven. “Bij ons staat techniek op de eerste plaats, commercieel succes volgt dan vanzelf.”

Groeien door schaalbare shoptechnologie

SCAYLE is een e-commerceplatform dat zich exclusief richt op b2c binnen de mode- en lifestylebranche. Het biedt een schaalbare, flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing voor merken die snel willen groeien. “Het is onze ambitie om in 2027 marktleider te zijn.”

Samen sterk, maar wel autonoom

Techgroep team.blue helpt bedrijven om online succes eenvoudig te maken. De merken binnen de groep benutten elkaars expertise, maar opereren onafhankelijk. Zo sluiten ze altijd goed aan bij de behoefte van hun klanten. Drie team.blue-merken vertellen hoe zij ook in 2024 de online business van hun klanten verrijken.

Ambities waarmaken

SalesWizard is een fullservice-onlinemarketingbureau dat actief is voor het mkb. Het onderscheidt zich door een laagdrempelige no-nonsenseaanpak. “We groeien jaarlijks met 15%.”

XM = valuta

Qualtrics is marktleider in experience management en helpt organisaties inzicht in hun klant- en werknemerservaring te krijgen. “XM is de nieuwe valuta als het gaat om loyaliteit en betrokkenheid.”

Ruimte voor innovatie

Amsterdam zet vol in op data en digitalisering. Met behulp van een cloudplatform, een agile methodiek en technologieën als AI probeert de gemeente urgente uitdagingen op te lossen. “Als IT’er werk je hier in dedicated communities en krijg je volop kansen om je te ontwikkelen.”

“Onze IT’ers zijn direct betrokken bij maatschappelijke uitdagingen”, zegt Mark Crooijmans, stedelijk directeur DII (Digitalisering, Innovatie & Informatie) en CIO Amsterdam. “Denk aan vraagstukken over mobiliteit, ondermijning en duurzaamheid, maar ook het leveren van maatwerkdienstverlening voor inwoners. Als IT’er draag je bij aan het analyseren van vraagstukken, aan de praktische uitwerking van beleidsdoelstellingen en het slimmer uitvoeren van processen. Je werkt hierbij nauw samen met mensen uit de business en met bestuurders. Kortom: je doet relevant werk in een veelzijdige en inspirerende omgeving.”

Data als basis voor actieve groei

Data krijgt bij veel bedrijfskritische IT-projecten een steeds grotere rol, zeker gezien alle ontwikkelingen rondom GenAI. Voordat bedrijven optimaal van nieuwe technologieën kunnen profiteren, moeten ze wel hun data op orde hebben. Info Support helpt hen dit te realiseren.

Effectieve beveiliging

Beveiligingsbedrijf Securitas loopt binnen de branche voorop met digitaliseren. “Onze innovatieve oplossingen leiden tot een verhoogd veiligheidsniveau tegen een lagere total cost of ownership.”

Toekomstbestendig ondernemen

Grant Thornton is een internationale accountants- en adviesorganisatie. Ze helpt bedrijven innoveren en verduurzamen, zodat die toekomstbestendig zijn. “Ik zie ontzettend veel veerkracht en aanpassingsvermogen bij Nederlandse ondernemers.”