Auteur: Jeroen Mirck

‘Groei zonder verlies van lokale focus’

Het gaat goed met IT-dienstverlener ilionx. Door autonome groei en overnames heeft het bedrijf de slagkracht en schaalgrootte om steeds grotere en complexere projecten te implementeren. Volgens CEO Jan Veltman is de optimale balans gevonden tussen lokaal en landelijk opereren.

‘Vrije cultuur levert de mooiste ideeën’

“Work that impacts your total brand and customer experience, to drive business ambitions.” Zo omschrijft het Amsterdamse fullservicebureau The Valley de eigen aanpak. Het klinkt zakelijk, maar de sfeer op het kantoor in Overamstel is tegelijk heel creatief en amicaal. “Wij zijn een production-capable consultancy.”

‘Wij maken social media weer behapbaar’

Hoe staan social media ervoor anno 2022? Met eigen internationaal onderzoek laat Meltwater zien waarom het marktleider is in onlinemediamonitoring. Jelle van Jaarsveld, regiodirecteur Benelux: “We helpen bedrijven om hun aanwezigheid op social sneller en slimmer te beheren.”

‘Wij kijken verder dan puur e-commerce’

Met een Nasdaq-notering is BigCommerce echt een grote speler in e-commerce, maar tot vorig jaar had het bedrijf nog geen kantoor in Nederland. Reden genoeg voor Jeroen van Meel, regiomanager Benelux, om het gaspedaal flink in te trappen. “Ons platform groeit mee met de klant.”

Strategisch techadvies uit de praktijk

Het digitale bureau Lab Digital is tijdens de coronacrisis aanzienlijk doorgegroeid. Niet alleen is e-commerce belangrijker dan ooit, maar bovendien wordt het bedrijf steeds nadrukkelijker een strategische partner. Oprichters Niels Smits en Pim Vernooij: “Wij bestrijken het proces van strategie tot aan delivery.”

‘Open source hoort bij onze cultuur’

Door het eigen product MACH Composer ‘weg te geven’ als opensourcesoftware openden zich nieuwe deuren voor het Utrechtse bureau Lab Digital. Niels Smits en Pim Vernooij begonnen hun gezamenlijke bedrijf zes jaar geleden en vormen nog altijd het management. “Wij kiezen niet de makkelijkste route.”

‘Wij verhogen digitaal IQ van klanten’

Onafhankelijk, transparant en gefocust op kennisoverdracht. Dat is hoe het Groningse bedrijf DigitalWorks eruit springt in de competitieve markt van digital consultancy. “Grote firms opereren vooral strategisch, terwijl wij strategie combineren met implementatie én uitvoering.”

Bedrijven bundelen krachten in datacenter

Voor de economische infrastructuur worden datacenters van steeds vitaler belang, zeker in deze coronacrisis. Daarbij geldt meer dan ooit dat ‘location matters’, bepleit Enrico de Boer, director sales en marketing van Interxion. “Datacenters groeien uit tot connected community’s.”

‘Lokale aanwezigheid is onze kracht’

Door overnames en autonome groei verdrievoudigde ilionx de afgelopen twee jaar. Het portfolio is uitgebreid en extra branchespecifieke kennis werd in huis gehaald. CEO Jan Veltman deelt zijn strategie en ambities. Over lokale kracht, focus op verticals en een eigen coronadashboard.

Datacenters worden connected community’s

Datacenters worden van steeds vitaler belang voor onze economische infrastructuur. De coronacrisis heeft deze ontwikkeling versterkt. Dataopslag groeit uit tot connected community’s van bedrijven, bepleit managing director Michel van den Assem van Interxion, sinds kort in handen van het Amerikaanse Digital Realty.

Ambitieuze beurshandelaren op gymschoenen

Gymschoenen, geen driedelig pak. Een jong team met veel nationaliteiten en een huizenhoge ambitie. Optiver is een eigenzinnig handelshuis met een sterke focus op onderzoek en technologie. Een aantrekkelijke werkgever voor jong talent uit binnen- en buitenland, dat al vroeg wordt gescout.

‘Talent opleiden versterkt onze dynamiek’

Digitale transformatie staat bij veel ondernemers bovenaan op de wensenlijst, maar implementatie is vaak complex en frustrerend. Strict Consultancy leidt zulke trajecten in goede banen, met gelouterde senior consultants én zelfopgeleide young professionals. “Goed voor de dynamiek.”