Auteur: Jan Bletz

Lokale media

In de afgelopen vijf jaar heeft Rodi Media de transformatie doorgemaakt van een traditionele uitgeverij van gedrukte huis-aan-huiskranten naar een crossmediale onderneming. Met succes, zegt directeur Matthijs Malipaard.

Logistiek management

DeliveryMatch heeft een abonnement op een toppositie in de Emerce 100. Wat is de kracht van het bedrijf? CEO Roland Slegers licht de succesfactoren toe.

Digitale innovatie

Richard Schot, CEO Blis Digital: “Geen leuke tooltjes en ondersteunende appjes, maar ‘mission critical’ toepassingen door een hecht team van creatives, tech talents en entrepreneurs.”

Hogere betrokkenheid van álle werknemers

In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is de noodzaak om medewerkers betrokken te houden groter dan ooit. Niet alleen kantoormedewerkers, maar ook iedereen in de ‘frontlinie’. Met Speakap kan dat, zegt CEO Patrick van der Mijl.

ABN AMRO MeesPierson nog klantgerichter

ABN AMRO MeesPierson richt zich als een van de weinige in Nederland sterk op persoonlijk beleggingsadvies, zegt Jan Willem Hofland, hoofd Investment Sales NL bij ABN AMRO MeesPierson. “We gaan de klant steeds vaker vanaf het begin nauw betrekken bij het beleggingsproces.”

‘Een biotoop voor innovatie’

Aantrekkelijk werk met grote maatschappelijke impact: dat kenmerkt digitalisering bij de gemeente Amsterdam, zegt CIO Mark Crooijmans.

Duurzaamheid & metaal

ROTO Groep loopt in de metaalindustrie voorop als het gaat om duurzaamheid. “We zien duurzaamheid niet als een verplichting, maar als een groeikans”, zegt CEO Ditmar Koster.

De vijf businessunits van de ROTO Groep hebben verschillende activiteiten, van gevelbekleding en roosters, staalbewerking en zinkrecycling tot oppervlaktebehandeling van metaal (verzinken en poedercoaten). Ze richten zich op allerlei typen klanten in heel Europa. Maar alle vijf hebben ze in alles wat ze doen een scherp oog voor duurzaamheid, zegt CEO Ditmar Koster.

“Waarbij duurzaamheid voor ons veel meer betekent dan enkel de bevordering van milieuvriendelijke praktijken. Solide economische prestaties zijn ook van belang, want helaas gebeurt er niets zonder de nodige middelen. Duurzaamheid betekent ook de zorg voor onze ‘familieleden’, zoals we onze werknemers noemen.”

Die driehoek van milieugerichte, economische en sociale pijlers vormt elke dag een bron van inspiratie, zegt Koster. De ROTO Groep ziet de steeds verdergaande verplichtingen om te verduurzamen ook als een kans. “Veel bedrijven in de sector redden het niet om op eigen kracht te verduurzamen. Wij zien verduurzaming juist als een groeikans en willen als familiebedrijf verantwoordelijkheid nemen voor deze en toekomstige generaties.”

Een voorbeeld? “Met het verzinken en poedercoaten van metaal wordt het beschermd tegen slijtage en corrosie, tot wel dertig jaar. En het mooie is dat het metaal kan worden hergebruikt. De verspilling is minimaal en het hergebruik past volledig in een circulair businessmodel.”

Toekomstgerichte transporteur

In de afgelopen decennia is St vd Brink uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste transportbedrijven van Nederland. “De toekomst ziet er rooskleurig uit”, zegt directeur Alex van den Brink.

“Onze slogan ‘Hart voor mensen, passie voor transport’ zegt het eigenlijk al. Deze passie is duidelijk voelbaar, waar je ook komt in ons bedrijf. Met onze ruim 750 medewerkers gaan wij continu voor de beste kwaliteit voor onze klanten én voor elkaar. Werk je samen met St vd Brink, dan mag je in ieder geval een meedenkende partner verwachten”, aldus directeur Alex van den Brink.

“Bij ons kun je bovendien rekenen op uitgebreide diensten: transport, op- en overslag en fulfilment. Hierbij focussen we op innovatie: we werken met de modernste materialen en investeren continu in ons wagenpark.” St vd Brink heeft ook oog voor mens en milieu. “We lopen voorop als het gaat om verduurzaming.”

De kracht van St vd Brink? “We zijn een mensgericht familiebedrijf dat een goede verstandhouding met opdrachtgevers, leveranciers en medewerkers hoog in het vaandel heeft staan. Dat familiegevoel is geen sausje. Alles wat we doen, is met de menselijke maat. We gaan voor goede onderlinge verhoudingen en contact, denken met elkaar mee en gunnen elkaar het beste.”

Van den Brink besluit: “Het is onze missie om voorop te lopen in de branche als het gaat om duurzaam transport. Onze ambitie is om de CO2-uitstoot in de keten fors te reduceren. Dit is een missie waarin we stappen zetten om de impact op het milieu te beperken. Hierin trekken we samen op met partners. Niet alleen verduurzamen we in onze logistiek, maar ook in onze bedrijfsvoering benutten we iedere kans. Zo nemen wij onze verantwoordelijkheid voor mens en natuur.”

‘Verdubbeling in de komende vijf jaar’

Hoe Oaklins Netherlands in economisch onzekere tijden zijn positie als leidende corporate-financespecialist weet te versterken. Managing partner Frederik van der Schoot licht toe.

Een start-up met 40 jaar ervaring

SUAS is nu hét onderdeel van Schouten & Nelissen met de trainingen en opleidingen op het gebied van power skills – kennis en vaardigheden die mensen nodig hebben om succesvol te zijn. “Wij maken mensen sterker.”

Buy-out alternatief bij nieuwe pensioenwet

Door de invoering van het nieuwe pensioenstelsel kan iemands pensioenuitkering straks per jaar verschillen. “Dit is niet voor iedereen acceptabel. Maar er is een oplossing”, zegt Lennaert van Anken, directeur buy-outs van verzekeraar Zwitserleven.

Een leerbedrijf in een levendige sector

TUI is een van de grootste reisorganisaties ter wereld, met een geschiedenis die in Nederland teruggaat tot 1876. De groei zit er na de coronadip weer in. Dus probeert het bedrijf in hoog tempo mensen aan te trekken. Met succes.