Duurzame inzetbaarheid en opleiden als arbeidsvoorwaarde

Duurzame inzetbaarheid en opleiden als arbeidsvoorwaarde

XS2talent brengt met fiscale toestemming een volledig nieuw arbeidsvoorwaardenconcept op de markt: een spaarplatform voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling dat vrij van loonbelasting de duurzame inzetbaarheid en mobiliteit van medewerkers helpt waarborgen en verbeteren. Zij hebben zelf de regie over hun bestedingen.

De organisatie XS2talent is een joint venture van ABNAMRO Banken en de Freia Groep. “Werkgevers hebben in toenemende mate te maken met de uitdaging om medewerkers aan hun bedrijf te binden en inzetbaar te houden”, vertelt Arnout Korteweg, directeur van XS2talent. “Werknemers hebben de wens, of de zorg, om zich verder te bekwamen in hun vak, hetgeen hun positie op de arbeidsmarkt versterkt.” Dit vraagt om een grote mate van wendbaarheid van zowel de onderneming als van de werknemer om daaraan tegemoet te komen.

XS2talent wil die wendbaarheid bevorderen door medewerkers medeverantwoordelijk te maken voor hun inzetbaarheid, zodat zij zelf ook de regie krijgen over hun toekomst. “Het is niet alleen aan de werkgever om hierin te voorzien”, zegt Korteweg. “Voor beide partijen gaat het om de verduurzaming van de arbeidsrelatie.” Opleiding maakt dat werknemers een goede positie op de arbeidsmarkt kunnen verwerven en behouden, en biedt werkgevers een adequate invulling van hun HR-beleid en zorgplicht. Met het innovatieve product voegt XS2talent beide doelstellingen samen. “Je kunt het zien als ‘een bruto voor netto spaarpot’ voor een opleidingstraject”, legt Jan-Ide van Helden, bedenker van het concept, uit. “Je logt in op de website, bekijkt jouw persoonlijke tegoed en kiest een opleiding uit de catalogus. Wij verzorgen de transactie met de opleider en houden de administratie bij. Voor beide partijen is sprake van een duurzame win/winsituatie.”