Digitale transformatie: nu of nooit

Digitaal transformeren? Volgens Willem van Enter is het 2017 of nooit. Maar dan moet het volgens de algemeen directeur van OutSystems Benelux wel op de juiste manier gebeuren. “Ons RAD-platform levert innovatiekracht, snelheid en mobiliteit als nooit tevoren.”

De digitale transformatie gaat ook in 2017 door. In een nog hoger tempo. “Meer nog dan in 2016 bepaalt digitalisering of je als bedrijf de felle concurrentieslag overleeft”, vertelt Willem van Enter, algemeen directeur van OutSystems Benelux. “Toch ontbreekt het veel bedrijven nog steeds aan de basisvoorwaarden voor een succesvolle digitale transformatie: een visie en bijbehorende strategie. OutSystems kan hen hierbij helpen. Vanuit onze eigen ervaring, maar ook samen met onze partners, die veel kennis van de verschillende marktsegmenten hebben.”

Inschattingsfouten

Van Enter ziet bedrijven verschillende inschattingsfouten maken bij hun digitale transformatie. “Neem de omnichannel communicatie. Veel bedrijven ontwikkelen ieder kanaal met een apart platform. Voor iedere tool huren ze dan gespecialiseerde developers in. Die mensen zijn schaars, duur en moeilijk te binden. Vervolgens blijken al die verschillende apps lastig of zelfs helemaal niet te integreren, zodat je nooit het maximale uit je omnichannel communicatie haalt.”

Ook ziet Van Enter dat IT’ers vooral programmeren. “Developers van nu moeten óók over skills beschikken om te adviseren. Juist IT’ers zitten in een goede positie om de business te verrijken. Tevens moeten ze apps sneller kunnen opleveren. Niet pas na vele maanden, zoals ik nu vaak zie, maar binnen dagen of weken. Grote webshops doen er vaak zelfs maar een dag over. Een dag! Ze durven te falen, omdat ze snel weer met iets nieuws kunnen komen. Of ze passen een app meteen aan, mits ze een toolset hebben die daar flexibel genoeg voor is.”

 

RAD-platform

“Met ons Rapid Application Delivery-platform voorkom je deze inschattingsfouten”, vertelt Van Enter. “Het is een universele toolset waarmee je met hoge snelheid alle mogelijke programma’s kunt bouwen: van mobiele apps tot kernapplicaties. De apps werken native op alle mobiele devices en zijn snel met vrijwel alle systemen te integreren. Daarmee levert het RAD-platform een forse kostenbesparing op: het vervangt in één klap alle aparte toolsets én de noodzaak om bijbehorende specialisten in te huren. Dankzij de ingebouwde DevOps-methodiek kunnen programmeurs een app tijdens én na de ontwikkeling snel tweaken, zodat hij perfect blijft functioneren. Zo creëer je voor ieder kanaal de ultieme klantervaring: eenvoudig, eenduidig en goed bereikbaar. De praktijk wijst uit dat onze klanten minimaal vijf keer sneller kunnen ontwikkelen, vaak nog sneller. Het maakt hen uiterst flexibel en concurrerend.”

 

‘Met ons RAD-platform ontwikkel je apps minimaal vijf keer zo snel’

Digitale transformatie: nu of nooit

Recente stories