Nick Jue

Nick Jue

Functie
CEO ING DiBa (Duitsland)
Vorige werkgever
Social media
Nick Jue startte in 1989, na zijn studie bedrijfskunde in Rotterdam, zijn loopbaan als managementtrainee bij KPN. In 1993 maakte hij de overstap naar ING Groep als hoofd Marketing Sparen bij de Postbank.

Vervolgens bekleedde hij verschillende managementposities bij de Postbank en ING, in zowel Nederland als België. In 2003 werd hij benoemd als general manager Corporate Communications & Affairs ING Groep. In deze rol was hij verantwoordelijk voor onder andere de interne en externe communicatie, media contacten en investor relations, branding, sponsoring en public affairs.

Na drie jaar keerde Nick Jue terug naar de business en werd hij in juli 2006 benoemd als voorzitter van de directie van ING Retail Nederland. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de Postbank, ING Bank en RVS. In mei 2007 is de samenvoeging van Postbank en ING Bank tot één bank aangekondigd. Nick Jue is als directievoorzitter de afgelopen 4 jaar verantwoordelijk geweest voor het succesvolle verloop van deze integratie. Per 1 september 2010 is Nick Jue CEO van het bankbedrijf van ING in Nederland. Daarnaast is hij sinds 1 januari 2008 voorzitter van Bestuur ING Nederland (bank en verzekeraar).

Nick Jue studeerde in 1989 af als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1998 voltooide hij cum laude een Masteropleiding Marketing Management aan de Universiteit van Tilburg. Daarna behaalt hij in 2002 zijn Cedep, INSEAD aan de Fontainebleau in Frankrijk. Hij is getrouwd met Kitty en heeft 2 kinderen. Zijn vrije tijd besteedt hij aan het gezin, sporten en zijn passies kunst en voetbal.