Alex Goldblum

Alex Goldblum

Functie
CEO
Werkgever
Social media
Vanaf zijn dertiende stond de geboren Brit op de markt in Londen truien te verkopen. “Ik vond het toen al leuk om mensen te overtuigen. Daar had ik gevoel voor.” Hierna stapelt de werkervaring zich op: hij is achtereenvolgens krantenjongen, salesman, adviseur en persofficier.

Ondertussen studeert hij politicologie en gaat hij een jaartje naar Duitsland. Dat komt goed van pas voor de functie van vertaler bij BIZ Karts, zijn eerste baan na zijn afstuderen. Goldblum moet kijken of de Duitse markt geschikt is. In plaats daarvan gaat hij met een lading karts al zijn afspraken persoonlijk af. De lading is binnen drie maanden verkocht. “Ik geloofde dat het kon, dus moest ik deze kans grijpen. Dat wil ik ook in mijn huidige bedrijf stimuleren, vorig jaar heb ik dat zelfs tot ieders target gemaakt. Iedereen moet ideeën aanleveren hoe we efficiënter kunnen werken.”

In 1998 komt Goldblum bij Shell te werken en in maart 2006 start hij bij Eurofiber, eerst als coo, daarna als ceo. Ook daar heeft hij gevoel voor, in twee jaar tijd verdubbelt het personeelsbestand tot bijna 100 man. “Shell was een hele goede ervaring en opleiding voor me en hier kan ik bewijzen dat ik een bedrijf groter kan maken.”