‘Synergy zit in de haarvaten van bedrijven’

‘Synergy is een volwassen, schaalbare en dynamische bedrijfsoplossing’

Exact Synergy is de toekomstvaste oplossing van Exact Software die bedrijfsprocessen beheersbaar maakt, ongeacht de omvang van de onderneming. Gebruikers herkennen en erkennen de toegevoegde waarde die Exact Synergy biedt.

Exact Synergy, het procesgedreven webenabled (workflow)systeem met geïntegreerde oplossingen voor onder meer CRM, HRM, documentmanagement, projectmanagement, CPM en uitgebreide rapportagemogelijkheden, is het vlaggenschip van de softwarefamilie van Exact Software. Exact sluit met Exact Synergy aan op de breed gevoelde behoefte van het bedrijfsleven aan oplossingen die een korte implementatietijd kennen en direct aansluiten op de bestaande ERP-systemen. Hierdoor gaan investeringen in reeds aanwezige ERP-systemen niet verloren en profiteert de onderneming direct van de mogelijkheden van moderne (internet)technieken. “Doordat Exact Synergy is vooringericht op bedrijfsprocessen in het mkb zijn de doorlooptijden erg kort”, stelt Paul Ramakers, Channel Directeur SMB van Exact Software Nederland.

 

Ervaringen kleinzakelijke bedrijven

“Grote kracht van Exact Synergy is de schaalbaarheid”, verklaart Reinald Snik, Channel Directeur Enterprise van Exact Software Nederland. “Exact Synergy laat zich eenvoudig op de bedrijfsomvang individualiseren.

Daardoor kunnen bedrijven hun ondersteunende bedrijfsprocessen met Exact Synergy inrichten, ongeacht de grootte of typologie van de onderneming.” Het distributiemodel van Exact is gefundeerd op een drieledige benadering van de Nederlandse markt: het web, het indirecte kanaal en het directe kanaal. Via een webkanaal bedient Exact de kleinzakelijke ondernemer met oplossingen als Exact Online en Exact Compact. Hieronder vertellen twee ondernemers over de toegevoegde waarde van deze Exact-oplossing. “Onze accountant gebruikt zelf ook Exact. Dat is een voordeel, maar niet doorslaggevend. De uiteindelijke beslissing hebben we genomen op basis van gebruiksgemak, het gevoel dat het systeem echt betrouwbaar is en vooral door de persoonlijke ondersteuning”, constateert A.H.M. Maas, directeur-eigenaar van uitgeverij A.H.M. Maas in Sint-Michielsgestel. “Ik wil mijn klanten duidelijke informatie geven over de vraag hoe hun zaak ervoor staat. Dat betekende tot nu toe dat de rapportage die standaard uit de boekhoudsoftware kwam, eerst moest worden bewerkt”, weet C. Verbeek-Klaassen, vennoot in Bogers & Partners in Bavel. “Een ondernemer heeft niets aan een stapel papier waar hij geen sikkepit van begrijpt. De verslagen die Exact produceert, zijn echter direct bruikbaar.”

 

Oplossingen middelgrote bedrijven

“Mkb-bedrijven met complexere automatiseringsvraagstukken hebben duidelijk behoefte aan uitgebreidere ondersteuning en advies”, stelt Paul Ramakers. “Deze bedrijven kunnen terecht bij het indirecte kanaal van Exact, de Value Added Resellers. Zij adviseren, implementeren en ondersteunen bedrijfsoplossingen als Exact Synergy en Exact Globe.” Ondernemers zelf geven de voordelen van Exact Synergy aan. “Ik heb weinig tijd nodig ons bedrijf bij te sturen. Dankzij Exact Synergy heb ik altijd realtime inzicht in de situatie. Ik zie precies hoe kostenposten zich ontwikkelen en kan daar dus snel op reageren”, is de ervaring van directeur-eigenaar Frank Houtappels van Houtappels bv. “De introductie van Exact Synergy is voor ons een grote vooruitgang. Het gebruiksgemak is met stappen vooruitgegaan. De integratie met reguliere Microsoft-applicaties als Word en Excel bijvoorbeeld is bijzonder gemakkelijk. Het systeem is in één woord fantastisch”, stelt controller Dirk Biewenga van Doornbos Verhuur, vast. “Voor ons zijn de grote voordelen van Exact Synergy de uitstekende urenregistratie en de sterk verbeterde communicatie tussen onze vestigingen. Voor onze klanten is het grote voordeel dat je realtime je winst- en verliesrekening kunt opvragen”, weet directeur Arthur van Oudenhoven van Dosign Admin.

Exact focust samen met system integrators met Exact Synergy en Exact Financials op het mid-high-end van de Nederlandse markt, grofweg bedrijven vanaf vijfhonderd tot drieduizend medewerkers.

 

‘Synergy is een volwassen, schaalbare en dynamische bedrijfsoplossing’

 

Ook voor grotere bedrijven

Reinald Snik: “In dit deel van de markt richten we ons op het automatiseren van specifieke bedrijfsprocessen zoals CRM, HRM en EIP. Via EIP, Enterprise Information Portal, is het ontsluiten van traditionele backoffices voor alle medewerkers of stakeholders van een bedrijf vanuit één centraal (internet)portaal mogelijk. Exact Synergy helpt op deze wijze de levenscyclus van legacysystemen te verlengen zonder grote investeringen in die systemen zelf.”

Enkele voorbeelden van bedrijven die Exact Synergy hebben geïmplementeerd: Enric Calaf, Sales Director Adecco: “De oplossing van Exact Software biedt onze werknemers meer controle over het salestraject en een beter overzicht van de activiteiten van het salesteam. Beslissingen zijn veel sneller genomen, omdat ik nu alle informatie bij elkaar heb.” “Als je het pakket eenmaal goed hebt ingericht, is het te vergelijken met het dashboard in je auto”, zegt Chris Veltman, lid van het College van Bestuur van TOC Kop van NoordHolland. “We hebben met Exact Synergy de mogelijkheid alle financiële posities in één overzicht te tonen. Dat is geweldig. Door optimaal gebruik van ICT zijn de overheadkosten gereduceerd en is er meer geld beschikbaar voor het onderwijsproces.” Reinald Snik en Paul Ramakers: “De tijd dat Exact werd geassocieerd met alleen een eenvoudig boekhoudpakket hebben we echt achter ons gelaten. Exact Synergy is een volwassen, schaalbare en dynamische procesoplossing die bedrijven in alle opzichten toegevoegde waarde en concurrentiële voordelen biedt. Exact Synergy zit volledig in de haarvaten van bedrijven. De markt herkent en erkent dat: de naamsbekendheid van Exact overschrijdt de 95 procent en we zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar door het vakblad Computable uitgeroepen tot beste Nederlandse softwareleverancier.”

Bekijk 2008
Magazine
MT ICT Gids
Uitgave
2008
Auteur
Paulus Eras
Fotograaf
Herman van Heusden
 

CStories.nl is een uitgave van Adformix.
© 2018 cstories.nl - alle rechten voorbehouden.