Met de oplossingen van HP gaan de kosten omlaag

“Printingkosten kunnen oplopen tot 3% van de bedrijfskosten.”

“De meeste CIO’s en ondernemers realiseren zich niet dat ze op printen behoorlijk kunnen besparen. Toch is dit mogelijk, en met betrekkelijk eenvoudige hulpmiddelen.” Robert Meulenbrug, Directeur Imaging & Printing Group HewlettPackard Nederland, heeft een eenvoudige, heldere boodschap: “Met de oplossingen van HP wordt de organisatie efficiënter en gaan de kosten omlaag.”
“Om de kosten te kunnen reduceren moet je ze eerst inzichtelijk hebben en beheersen. Maar veel bedrijven weten niet hoeveel ze uitgeven aan printing. Dit is opmerkelijk, want het merendeel van vooral de grotere organisaties kan tot wel 30% besparen op hun printingkosten! Bij kostenreductie kijkt men vaak alleen naar zichtbare kosten zoals hardware, onderhoud, verbruiksartikelen, etc. Onzichtbare kosten, zoals gebruikersinefficiëntie, realiseert men zich vaak niet.”

Autorisatie
Hewlett-Packard is als geen ander gespecialiseerd in printing en heeft in de loop der jaren dan ook heel wat expertise op dit terrein opgebouwd. Ook heeft het concern zich er steeds op gericht slimme technologie te ontwikkelen die het de klant gemakkelijker maakt. Meulenbrug: “Een voorbeeld: het gebruik van kleur in zakelijke documenten neemt toe, maar meestal is een pagina met kleur erop duurder dan een monopagina. Je wilt dus niet dat iedereen te pas en te onpas in kleur gaat printen. Daarvoor hebben wij Color Access Control ontwikkeld, ofwel kleurtoegangsbeheer. Je kunt nu vaststellen welke gebruikers in kleur mogen printen en welke niet. Maar het gaat nog verder, want je kunt dit ook per applicatie regelen. Bijvoorbeeld dat Outlook-documenten altijd in mono worden afgedrukt en PowerPoint in kleur, eventueel alleen door daarvoor geautoriseerde medewerkers. Het blijkt een zeer efficiënte manier te zijn om de printkosten in de hand te houden. Dit is belangrijk, want de printkosten per pagina dalen, maar dit kan teniet worden gedaan als iedereen ineens ongebreideld in kleur gaat printen. We bieden de hulpmiddelen aan om dit te beheersen, simpel en doeltreffend.”

Stroomlijnen
Nog zo’n middel om de kosten te verlagen is het stroomlijnen van het printerpark. Meulenbrug hierover: “In organisaties zijn vaak veel merken en modellen printers aanwezig. Allerlei soorten met allerlei drivers. Wij kunnen voor onze klanten het printerpark helemaal stroomlijnen, zodat er een gereduceerd aantal modellen overblijft, toegesneden op de behoeften van de klant. Modellen die allemaal gebruikmaken van dezelfde universele printerdriver. Ook dit heeft weer een sterke reductie van de kosten tot gevolg.”
Hij wijst op zijn eigen organisatie: “Alles wat wij verkondigen, passen we ook zelf toe. In ons kantoor, hier in Utrecht, gebruiken we slechts een vijftal van onze eigen modellen. Ze hebben allemaal dezelfde gebruikersinterface en ze maken gebruik van dezelfde driver. Dit bespaart onze IT-mensen tijd en geld, en onze gebruikers maken minder fouten, wat weer leidt tot minder afval.”
De rode lijn in het betoog van Meulenbrug is eenvoud. “Nog zoiets: de installatiekosten. Die zijn bij ons lager omdat al onze producten direct werken. Je pakt ze uit, steekt de stekker in het stopcontact, sluit de netwerkkabel aan en je bent klaar.”

Slimme deal
Dit is vooral voor de mkb-ondernemer van belang, weet Meulenbrug. “Zo’n ondernemer wil ondernemen en zich geen zorgen maken over printers. Ze moeten het gewoon doen, gemakkelijk en tegen redelijke kosten. Daarom hebben we voor onze resellers het programma Smart PageDeal ontwikkeld. De naam zegt het eigenlijk al: een slimme deal die we met onze klanten sluiten. De klant gaat een contract aan, waarbij hij een bepaald aantal pagina’s inkoopt, bijvoorbeeld voor een periode van drie jaar. In die drie jaar weet hij dus precies hoeveel hij kwijt is aan printen, en hij kan het nog financieren ook. Dit is bijzonder transparant, wat er zijn absoluut geen verborgen kosten en geen nacalculaties. Er wordt een bedrag per pagina afgesproken en daar blijft het ook bij, drie jaar lang.”
Nog een voordeel voor de klant is dat de printingoplossingen van Hewlett-Packard altijd zijn uitgerust met de meest geavanceerde technologie. Ook dit leidt tot kostenreducties. Meulenbrug legt uit: “We hebben een op inkt gebaseerde nieuwe printtechnologie ontwikkeld: HP Edgeline. Deze nieuwe, baanbrekende technologie combineert de voordelen van hoge afdrukkwaliteit van inkt met de snelheid van een laserprinter. De nieuwe MFP’s kunnen snel kleurenafdrukken maken, tot vijftig pagina’s per minuut, en in mono tot zestig pagina’s per minuut. De prints zijn veegvast en het zwart is haarscherp. En de afdrukken zijn niet duurder dan die van een laserprinter!”

Hij besluit: “Het gaat niet alleen om de technologie, het gaat ook om het resultaat: dat bedrijven, groot en klein, altijd bij ons aan het juiste adres zijn als het gaat om kostenreductie en efficiency. Printingkosten kunnen oplopen tot 3% van de bedrijfskosten. Als je hier tot 30% op kunt besparen, heb je het over aanzienlijke bedragen. Daar gaat het tenslotte om!”
Bekijk 2007
Magazine
MT ICT Gids
Uitgave
2007
Auteur
Tim de Vogel
Fotograaf
Michiel van Nieuwkerk
 

Vergelijkbare C-stories

Gerelateerde tags

Geen gerelateerde tags gevonden.

CStories.nl is een uitgave van Adformix.
© 2018 cstories.nl - alle rechten voorbehouden.