Bull’s passie voor klanten

‘We staan op de kaart en hebben de weg omhoog gevonden’

Productonafhankelijk acteren in de wereld van opensourceproducten, dat is wat Bull wil. Met alle ervaring die de organisatie in huis heeft koerst ze af op een dienstgeoriënteerde organisatie waarin Bull een doorslaggevende adviesrol heeft.

Paul Vermolen, Directeur Services bij Bull, staat voor een nieuwe uitdaging. Na een loopbaan bij HP Consulting en LogicaCMG heeft hij bewust gekozen voor een kleiner bedrijf met 130 medewerkers. Waarom? “Omdat ik hier groei kan realiseren, zowel in onze services als in de organisatie.” Bull Nederland bestaat dit jaar zestig jaar en maakt deel uit van de Bull-groep, die een Franse moedermaatschappij heeft. “Natuurlijk volgen we de groep, maar in onze manier van werken zie je het entrepreneurschap terug. We hebben de vrijheid om lokaal invulling te geven aan de manier van zakendoen en onze Nederlandse klanten op maat te bedienen, zoals Wehkamp, Overtoom, Schuitema, de gemeente Vlaardingen, de gemeente Utrecht, Atrium MC, Mn Services, Proost en Brandt, en Salland Verzekeringen.”

Omslag

Vermolen: “Van origine is Bull een productorganisatie, maar nu kiezen we voor de omslag naar een klantgerichte dienstenorganisatie waarin we leverancieren productonafhankelijk acteren. Dat doen we door duidelijke keuzes te maken. We zetten in op managed services, storageoplossingen, open source en biometrie. Natuurlijk blijven we ook sterk in maintenance & support, waarbinnen we met multivendorsupport nieuwe opdrachten blijven binnenhalen. Onze klanten kiezen voor Bull vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en vooral de klantgerichtheid van onze medewerkers. Als eerste gaan ze met de oplossing aan de slag, de rest volgt daarna. Bovendien hebben we met de meeste van onze klanten een langdurige relatie. Natuurlijk spelen de voordelen van een klein bedrijf – flexibel en korte lijnen – mee, maar het is ook een meerwaarde dat we onderdeel zijn van een gerenommeerd internationaal technologiebedrijf. Dit brengt met zich mee dat we ons kunnen beroepen op een bepaalde reputatie, op de financiële continuïteit en op de centrale research and development. Bull is een solide bedrijf. Binnen de markt bedienen we met onze managed services middelgrote organisaties die een bepaald maatwerk verlangen. Je ziet dit maatwerk onder meer terug in de afgesloten contracten en in het klantteam dat we voor een klant samenstellen. Bull kijkt verder dan alleen het technische vraagstuk; Bull wil weten wat de klant doet en wat hem beweegt. Daarmee komen we tegemoet aan de behoeften van onze klanten: ze willen graag persoonlijk contact met mensen van een efficiënte serviceorganisatie.”

Midoffice Bull

Op welk terrein zien we de omslag van product- naar dienstgeoriënteerd werken nog meer terug? “Bijvoorbeeld in ons midofficeconcept voor lokale overheden, waarin Bull samen met partners zorgt voor een koppeling tussen front- en backofficesystemen. Deze midofficeoplossingen zijn gebaseerd op opensourceproducten. Vanuit die hoedanigheid ondersteunen we gemeenten bij het invoeren van hun digitale dienstverlening. Voor een gemeente – het loket voor burgers richting overheid – is het steeds belangrijker om de kwaliteit en omvang van dienstverlening aan de burger te optimaliseren. Recent hebben we nieuwe mensen aangenomen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de gemeentelijke wereld.” “Een andere belangrijke nichemarkt van Bull is biometrie, waarin ik een forse groei verwacht. Het gaat hier om het verifiëren van iemands identiteit, een zeer actueel onderwerp in de wereld van justitie, bijvoorbeeld bij asielaanvragen, het strafrecht, opsporing en forensisch onderzoek. Voor beide niches waarin Bull opereert hebben we behoefte aan personeel dat de markt kent en de technologieën kan implementeren. Van projectmanagers en architecten tot consultants, die met kennis van deze specifieke branche onze opdrachtgevers zullen ondersteunen.” Vermolen vertelt dat Bull daarnaast een grote leverancier is van storageoplossingen en storage-gerelateerde diensten op het gebied van assesments, design, implementaties en management (beheer en onderhoud). “Een traditionele cirkel die we perfect beheersen. Al deze diensten sluiten naadloos aan op het portfolio van de A-leveranciers.”

Gerenommeerd technologiebedrijf

Enthousiast praat Vermolen over zijn aanpak voor de verdere groei van het bedrijf. “Wat me vooral is opgevallen bij onze eigen mensen is hun passie voor klanten – even los van alle kennis die er in huis is. Daarom stuur ik aan op het creëren van succesvolle teams, zodat onze medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. In de flexibele organisatie die Bull is, heb je alle mogelijkheden.”

 

Bull is als ‘Architect of an Open World’ een gerenommeerd technologiebedrijf. “We combineren eigen oplossingen met het beste wat beschikbaar is in de markt.” Vermolen bouwt samen met algemeen directeur Dick Fens aan Bull. Dit gaat met een trefzekere strategie. Een strategie waarin de technologische keuzevrijheid en de samenwerking met partners op de gebieden waarin zij sterk zijn, een centrale plek innemen. “We staan op de kaart en hebben de weg omhoog gevonden.”

‘We staan op de kaart en hebben de weg omhoog gevonden’
Bekijk 2008
Magazine
Computable 100
Uitgave
2008
Auteur
Fidessa Docters van Leeuwen
Fotograaf
Rick Strooper
 

Vergelijkbare C-stories

Gerelateerde tags

Geen gerelateerde tags gevonden.

CStories.nl is een uitgave van Adformix.
© 2018 cstories.nl - alle rechten voorbehouden.