Schiphol Group

Schiphol Group

Branche
Personenvervoer - Transport
Website
http://www.schipholgroup.nl
Overige informatie

Schiphol Group

Bezoekadres:
Evert van de Beekstraat 202
1118 CP Luchthaven Schiphol

Postadres:
Postbus 7501
1118 ZG Luchthaven Schiphol

 

Telefoon:

(020) 601 26 73

(020) 601 91 11 (09:00-18:00)

info@schiphol.nl

www.schiphol.nl (vluchtinformatie)

www.schipholgroup.nl (organisatie)

Schiphol Group wil één van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen van de wereld zijn die duurzame waarde creëert voor haar stakeholders, met Amsterdam Airport Schiphol als Europe’s preferred airport. Amsterdam Airport Schiphol is onze grootste en belangrijkste asset.

Amsterdam Airport Schiphol als hub-luchthaven met een sterke hub-carrier is de pionier van de succesvolle AirportCity-formule. Een formule die onderdeel is van onze mainportstrategie, waarbij de groei van de luchthaven samengaat met de ontwikkeling van het netwerk aan bestemmingen en de concurrentiekracht van de regio. Onze strategie wordt uitgevoerd via de AirportCity-formule, die is gericht op een integrale ontwikkeling van aviation en non-aviation activiteiten. De uitvoering van deze activiteiten voltrekt zich via onze business areas die elkaar versterken in het creëren van groei en waarde.

Gemeten naar aantal passagiers is Amsterdam Airport Schiphol in Europa de vijfde luchthaven en in vracht de derde. Behalve in Nederland (Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Lelystad Airport) is Schiphol Group direct en indirect actief in de Verenigde Staten, Australië, Italië, Indonesië, Aruba en Zweden en hebben wij sinds 2008 een strategisch belang van 8% in Aéroports de Paris. Wij organiseren en besturen Schiphol Group als een commercieel bedrijf met een ondernemende bedrijfsvoering en een maatschappelijke functie. Dit is nodig om in de competitieve luchtvaartsector succesvol te kunnen blijven opereren, toegang te houden tot de kapitaalmarkt en het maakt het eenvoudiger om talentvolle medewerkers aan te trekken en te behouden.

Amsterdam Airport Schiphol is een belangrijke motor van de Nederlandse economie. Het is één van de thuishavens van Air France-KLM en haar partners in de SkyTeam alliantie, van waaruit deze maatschappijen hun (inter)continentale bestemmingen aandoen. Amsterdam Airport Schiphol beschikt over een kwalitatief hoogwaardig netwerk met 301 bestemmingen.

Schiphol Group heeft te maken met veel stakeholders die soms verschillende belangen hebben; de aandeelhouders, de overheid als regelgever en toezichthouder, luchtvaartmaatschappijen, passagiers en andere gebruikers van de luchthavens, omwonenden, provincies en gemeenten rond de luchthavens, werknemers, investeerders en verschaffers van vreemd vermogen.

De omzet bestaat van Schiphol Group voor het merendeel uit havengelden, winkelverkopen, concessies, verhuringen, vastgoedontwikkeling, autoparkeergelden en inkomsten uit internationale activiteiten.In 2010 was de netto-omzet EUR 1.180 miljoen en het netto resultaat (toekomend aan aandeelhouders) EUR 169 miljoen. Het eigen vermogen was ultimo 2010 EUR 3.109 miljoen. Eind 2010 was het aantal medewerkers (gemeten in FTE 2.093).

 

C-stories

C-stories van deze company

Meer C-stories

Meer C-stories

CStories.nl is een uitgave van Adformix.
© 2018 cstories.nl - alle rechten voorbehouden.