a.s.r.

a.s.r.

Branche
Finance - Verzekeringen
Website
http://asr.nl
Overige informatie

Bezoekadres:
Archimedeslaan 10
3584 BA  Utrecht

Postadres:
Postbus 2072
3500 HB  Utrecht

Telefoon: 030-2579111

 

www.asr.nl 

 

twitter:

https://twitter.com/#!/werkenbijasr

https://twitter.com/#!/asrnederland 

https://twitter.com/#!/asrverzekeringen

De a.s.r. verzekeringsgroep is in 1997 ontstaan nadat het concern Stad Rotterdam (bestaande uit de verzekeraars Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen) Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse overnam. De nieuwe naam ASR was een samenvoeging van Amersfoortse en Stad Rotterdam. In 2000 nam de Fortis groep de ASR Verzekeringsgroep over. De verzekeringsactiviteiten van Fortis bestonden tot dat moment uit de verzekeraars Amev, Ardanta en Falcon. De afkorting "ASR" bleef in stand om de verzekeringsactiviteiten aan te duiden, en stond nu voor AMEV en Stad Rotterdam. In 2003 voegde Fortis de verzekeraars AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend samen tot één nieuwe verzekeraar: Fortis ASR, onderdeel van Fortis Verzekeringen Nederland.

De geschiedenis van deze nieuwe algemene verzekeraar gaat ver terug in de tijd. Zo liggen de wortels van AMEV in het jaar 1847 en werd Stad Rotterdam Verzekeringen al in 1720 opgericht.

 

Sinds 3 oktober 2008 is Fortis Verzekeringen Nederland in handen van de Nederlandse Staat gekomen. Op 21 november 2008 maakte minister Wouter Bos de nieuwe naam van Fortis Verzekeringen Nederland bekend: ASR Nederland. Fortis ASR gaat sindsdien verder onder de nieuwe naam ASR Verzekeringen.

C-stories

C-stories van deze company

Meer C-stories

Meer C-stories

CStories.nl is een uitgave van Adformix.
© 2018 cstories.nl - alle rechten voorbehouden.